14. huhtikuuta 2014

Kysymyspostaus


Miten voit tehä niin hienoja keppareita?
Kyllä se taitaa olla niin, että harjoitus tekee mestarin. Ja tämä ei tarkoita sitä, että jo olisin se mestari. Harjoitellut olen kovin, ja nyt ne alkavat jo näyttää hevosilta ;) Vuonna 2009 ei mielestäni ollut mitään niin hienoa, kuin vanhasta villasukasta tehty heppa. Lutusta :)

Mikä oli sun eka keppari?
Vanha pieneksi jäänyt valkoinen villasukka sai toisen mahdollisuuden. Siitä tuli newforestinponi Prinssi (koko nimeä en muista), oikein komea oripoika. Se oli herkkä ratsastaa ja säikkyi paljon. Maastossa kävin sen kanssa paljon, estekalustoa kun ei silloin vielä ollut. Kun kangashevosia alkoi putkahdella, lahjoitin Prinssin naapurintytölle :) Kuvaa en valitettavasti löytänyt...

Ootko koskaan tehny kakspalasta?
En ole tehnyt. Villasukkahepoista siirryttiin suoraan kolmipalaisiin kankaisiin.

Mikä oli sun eka tilari jonka oot tehny?
Arabialainen täysiveritamma, jonka omistaja nimesi Roseksi. La Rossa taisi olla koko nimi. Kuvaa ei ole, mutta se oli "oranssihtavaa" kangasta, sillä oli musta ratsuharja ja läsi. Jopa tummennokset oli! Silloin ommeltiin hepat vielä koneella, mutta melko pian sen jälkeen siirryttiin käsinompeluun.

Voitko tehdä varustepostauksen?
Ehkä jossain vaiheessa teenkin :)

Mikä on sun lempi kepparirotu?
Kepparirotu... Ei siitä mihinkään pääse. Vaikka niissä on hirmuinen homma, vuonohevoset vievät voiton. Niillä on sitä tiettyä pilkettä silmäkulmassa ja pystyharja tuo ilmettä. Heti perässä tulevat perinteinen suomenhevonen ja pörröinen bashkir curly :)

Voiko sulle tehä pelkkiä varustetilauksia jos kertoo hepan koon?
Vaikka hepan koon kertoisi erittäin tarkkaan, on miltei mahdotonta tehdä istuvat suitset kepparille joka ei ole siinä koko ajan käsillä. Tämän takia teen varusteita vain suoraan hevoselle päähän, mittatilaustyönä, jolloin ne istuvat satavarmasti.

Onko sun tallilla yhtään shireä?
Tallini asukkaat näet Powerpollen kotisivuilta, ei ole shireä :)

Esteet vai koulu kepparilla?
Automaattisesti voisin vastata esteet, rakastan vauhtia ja itseni haastamista. Nyt olen kuitenkin alkanut pitää myös kouluratsastuksesta erittäin paljon, ehkä tanssiharrastuksen myötä. Taidanpa siis vastata tylsästi, että riippuu päivästä ja mielialasta ;)

Esteet vai koulu oikeella hepalla?
Esteet! Vaikka kepparilla tykkäisin mistä, oikealla hepalla voiton vie ehdottomasti esteratsastus. Mikään ei voita kovaa vauhtia, haastavia lähestymisiä ja vauhdikkaita hyppyjä. Kesäisin saan hypätä sydämeni kyllyydestä ratsastusleirillä, mutta muun ajan harjoittelen tärkeää perustekniikkaa kotitallilla kouluratsastuksen muodossa. 

Oletko koskaan tehnyt welshiä?
Olen tehnyt welshponin tilarina joskus aikaa sitten, joten kuvaa ei enää ole tallella. Tilaajan nimimerkki oli Miquce, ja aivan sattumalta viime ratsastusleirilläni tapasin tämän tytön - kun tilauksesta oli jo ainakin viisi vuotta aikaa! Siitä saatiinkin sitten hetken hämmennykset ^^'

Kuinka korkean esteen olet päässyt kepparilla?
Viime kesäleirilläni pomppasin 110cm :)

Entä oikeella hepalla?
Oikealla hepalla - tai oikeastaan ponilla - olen hypännyt myös 110cm. Sekin tapahtui viimeisimmällä Perniön ponitallin kesäleirillä :)

Lempirotu oikeilla hepoilla?
Risteytykset. Ne ovat olleet tähänastisten kokemuksieni mukaan toimivimpia, lieneekö syynä vaan hyvä koulutus, en tiedä. Juuri nyt listalla on ykkösenä IHANA vuonohevosen ja akhalteken risteytys Barock. Vasta kolmivuotias, ihan TÖRKEEN HYVÄ JÄTKÄ! :) Meillä vaan homma yksinkertaisesti toimii. Muilla pukkaa menemään hermo sen temppuilulle, mutta mää en jaksa, nauran vaan! Yksi parhaista kavereistani :)


Sun reaktio, kun voitit ekat näyttelyt Likalla?
Voi kuule... Finaalikaksikossa... Seisot siellä kahdestaan yhden toisen tytön kanssa jo kolmatta varttia... Sitten tuomarit vie kakkosruusukkeen sille toiselle. Hymyilytti niin paljon, että näytti varmaan siltä kuin olisin irvistänyt! Ja jo ennen näyttelyn alkua oli hirmuinen pissihätä, mutta en ehtinyt käymään ennen. Jotkut tuli kysymään, että miltä nyt tuntuu. Vastasin vaan: "Ihanalta. Missä on vessa?" :) Sitte ehti enemmän fiilistelemään ku palauduin sieltä ;)

Tykkäätkö tehdä tilareita?
Onhan se mukavaa, riippuu tietysti hevosesta. Jos tehdään neljättä vuonohevosta putkeen, ei tekisi mieli sitten PÄTKÄÄKÄÄN. Jos taas on jotain uutta, esim. uusi kangas kokeiltavana, on oikeinkin hauskaa. Mitä onnistuneemmalta hevonen vaikuttaa, sitä mielekkäämpää homma tietysti on :)

Ratsastatko keppareilla joka päivä?
En. Omalla leirillä lähinnä, muuten tämä homma on lähinnä URL-toimintaa, eli tilareiden tekoa. :)

Mitkä ovat vaikeimmat suitset tehdä? Perustele.
Meksikolaiset. Niiden mitoittaminen on rasittavaa, kun on niin paljon liikkuvia osia... Ja aina meinaa remmit mennä silmän päältä, poskesta solmuun ja ties mitä. Englantilaiset suitset on ihanan yksinkertaisia ♥ Kankisuitset ovat erittäin työläät, mutta vaikeat ne eivät ole.

Tykkäätkö karvakankaista?
Niitä on inhottavaa ommella, muuta valmis karvakankainen hevonen on oikea hurmuri!

Onko missään hepassasi reikiä?
Ei. Olen aina ihmetellyt myynti-ilmoituksissa olevia tekstejä "ei yhtäkään reikää!", sillä mielestäni se on itsestäänselvyys, että rikkinäistä tavaraa ei myydä! Jos hepassa kuitenkin on reikä, niin tietenkin se korjataan ja siitä pitäisi ilmoittaa myyniteksteissä. En ikinä myisi rikkinäistä hevosta, ja omista korjaisin reiät nopsaan.

Lempi kankaasi? Perustele.
Velboat. Ei liian venyvää, silloin hevosesta tulee helposti vino. Jos kangas on liian ohutta, täyttäminen on hankalaa. Juuri tämä "Robina-kangas", josta mm. edellisen postauksen ratsuhevonen on tehty, on aivan ihanaa!

Mikä hevosistasi on ollut työläin tehdä?
Työläin oli varmaankin Sussu, kirjavuuksista kun tuli lisää ompelemista. Likka taas oli ehdottomasti hitain tehdä, kun oli käsittelyssä paksu karvakangas ja koitti tehdä ihan SUPERhuolellisesti. Mutta ei senkään tekemiseen paljoa kauemmin mennyt kuin tavallisiin hevosiin.

Teetkö ihan minkä rotuisia vaan?
Siihen ainakin pyritään! Vielä ei ainakaan yhtäkään mahdotonta tilausta ole eteen sattunut, ja toivon mukaan ei tulekaan sattumaan :)

Pitääkö siitä asiasta neuvotella Nuuskamuikkusen kanssa?
Tietenkin!

Onko muumit kivoi?

Muumit on sellasia ihme pylleröitä, mut muumibiisit on parhaita! Smurffibiisit kans! :)

Söpöin keppari joltain muulta kuin itteltäs? LINKKI!

Iisantallin Cashew-aasi on jotain niin lutusta! Poikkeuksellinen väritys on kiva, ja se on niin sympaattinen... :)

Miten osaat tehä suullisen kepparin?
Harjoitusta, harjoitusta! Ensimmäinenkään kankainen hevoseni ei ollut suuton, joten harjoitusta on tässä tullut 5 vuotta... Siinä on muutama onnistunut, sekä epäonnistunutkin yritys takana ;) Harjoitus on päivän sana!


Pian taas tulossa postaus Heppafanin connemaraponista!

-Hanna

16 kommenttia:

 1. Tilaisin vielä englannintäysiveriseeni valkoiset englantilaiset suitset ja niihin valkoiset messinki trassit ja niskaan ja turpaan valkoiset ympäri menevät pehmusteet ja jos pystyt niin voitko letittää ohjat koska olen pitkään toivonut niitä:-!

  VastaaPoista
 2. kun lähetin sen viestin että haluaisin ne englantilaiset niin älä sitten poista niitä meksikolaisia koska haluaisin kummatkin suitset mitä olen tilannut :)

  VastaaPoista
 3. Voisitsä vastata
  Ootko ostanu kaupasta keppareita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietty vastaan :D En oo ikinä ostanu kepparia kaupasta, mun mielestä ne on ihan kummallisia. ^^'

   Poista
 4. Aika hiano postaus. Miten sä teet kuolaimet? Rautalangasta? Ite laitan vaa sellast outoo lankaa (muovilankaa?) ja foliot päälle ^^ Mulle myytiin jokunen aika sitten sellanen keppari jonka nimi oli Moking Jay. Mietin vähän ku niittyjoella on samalla tavalla nimetty... aijon vaihtaa nimen OL Lemon Kissiksi. Sitruuna suudelma. Hyihyi :D :D No mutt mitä suunnitelmia sulla on kesälle? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös sen nyt nää, onhan sullakin mun tekemät suitset :) Eli rautalangasta vääntämällä. Luulenpa, että Nälkäpelien jälkeen aika moni heppa on saanu nimekseen esim. Moking Jay :) Sitruuna on ihanaa ♥ Leirejä, leirejä, lomailua, löhöilyä... Lenttisleiri, ratsastusleiri, rippileiri, oma leiri, TANSSILEIRI ♥♥♥ Sitä odotan eniten ♥ Vaikka just olin koko pääsiäisen tanssileirillä :'D

   Poista
 5. Ihana hepo toi harmaa😉

  VastaaPoista
 6. Asuuks tää Barock vieläki tuolla Jalon tilalla? Meiän naapurilla on nimittäi samannäköne hevonen, ja se on risteytys, jossa on ainaki vuonista :) Ku en kuvista nähny ku sitä Barockin sivua ei enää ollu? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei asu enää, myytiin vähän aikaa sitten :)

   Poista
  2. Kävin vähän aikaa sitten kattomassa sitä naapurin heppaa ja samalla Barockin kuvia kuvahausta.. Niin siis tota että Barock asuu nykyään meiän naapureilla.. :D Oli pieni yllätys, tai sit ne on klooneja! (barock ja tää naapurin heppa :'D)

   Poista
  3. Oi, ihanaa! Hmm.... missä päin Suomea? :)

   Poista