1. joulukuuta 2014

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

POWERPOLLEN JOULUMYYNTI


Tehtiin uusi ennätys: KAIKKI HEVOSET MYYTIIN LOPPUUN KAHDESSA MINUUTISSA!! WOW!

Laitan tilinumerot ensi viikon aikana! Ilmoitelkaahan jos haluatte riimusettejä!

Hevoselle voi halutessaan tilata riimusetin hintaan 5€. Ilmoitathan sen vasta kun tiedät saavasi hevosen! Se valmistuu seuraavan viikon kuluessa.

 

Hevonen maksetaan tilille, jonka numeron ilmoitan sähköpostissa. Kaikkiin hintoihin tulee lisäksi postimaksu 7,60€. Hevonen lähtee postiin heti kun maksu näkyy tilillä (ja mahdollinen riimusetti on valmis). 

1. Kullanhohtoinen palomino
Varattu Jadessalle

Kullanhohtoiset hevoset ovat kautta aikojen olleet ihmisen ihailun kohteena. Näitä upean värisiä hevosia näkee hyvin vanhoissa aasialaisissa, japanilaisissa ja myös monista Euroopan maista peräisin olevissa taideteoksissa.

Palominoväriä tavataan monen rotuisilla hevosilla ja siksi palominolla tarkoitetaan hevosen väriä eikä määrättyä rotua. Palominoja esiintyy kaikkialla, mutta käsitteenä ne liittyvät aivan erityisesti Pohjois-Amerikkaan, mihin ne tulivat espanjalaisten valloittajien mukana. Värin alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa, sen kuitenkin uskotaan olevan peräisin arabianhevosista. Yhdysvalloissa palominoja on esimerkiksi morganin- ja quarterhevosissa sekä tennesseenwalkereissa ja saddlebredeissä. Englannissa palominoja esiintyy mm. walesinponeissa ja cobeissa.

Väri on "vastalyödyn kultarahan värinen" tai hieman vaaleampi tai tummempi. Palominolla tulee olla hienostunut pää ja ratsun rakenne. Ne ovat monipuolisia yleis-, näytös- ja lännenratsuja.

Hinta: 85€
Kuvan meksikolaiset suitset sisältyvät hintaan.
 


Jouduin ottamaan kuvat iltapäivän hämärässä, jolloin väri valehtelee. Kahdessa ylimmässä kuvassa väri näyttää hieman punertavalta, jota se ei oikeasti ole. Oikeasti väri on todella upean kullanhohtoinen palomino. Sitä olen tavoitellut tässä alimmassa muokatussa kuvassa.


 2. Elegantti arabialainen
Varattu Empulle

Arabialaista täysiveristä pidetään maailman vanhimpana ja puhtaimpana hevosrotuna ja monen mielestä se on myös maailman kaunein rotu. Hienostunut pää ja kovera sivukuva, ilmeikkäät silmät, eloisa luonne ja ilmavat liikkeet tekevät epäilemättä arabianhevosesta huomiota herättävän tyylikkään.

Arabianhevonen on vaikuttanut maailman hevostrotujen kehitykseen enemmän kuin yksikään toinen rotu. Vielä tänä päivänä arabianhevosia käytetään jatkuvasti muiden hevosrotujen jalostuksessa. Puhdasrotuisia arabianhevosia kasvatetaan nykyisin ympäri maailmaa. Ne ovat suosittuja näyttelyhevosia ja erityisen sopivia kestävyyttä vaativaan matkaratsastukseen.

Arabianhevonen tuntuu usein leijuvan maan yläpuolella. Ilmavan kevyet ja hienot liikkeet yhdistettyinä lempeään luonteeseen on tehnyt siitä suositun ratsastushevosen kaikkialla maailmassa. Eleganttia, eloisaa ja viehättävää arabianhevosta katsellessa on helppo ymmärtää, miksi sitä usein pidetään maailman kauneimpana hevosena.

Hinta: 75€
Kuvan arabisuitset letitetyillä ohjilla sisältyvät hintaan.


 3. Älykäs ja rohkea holsteininhevonen
Varattu Nealle


Satoja vuosia vanha holsteininhevonen on todennäköisesti vanhin saksalaisista lämminveriroduista. Holsteininhevosia arvostettiin kestävinä ja komeina vaunuhevosina ja armeijan ratsuhevosina. Toisen maailmansodan jälkeen holsteininhevosesta alettiin kehittää jalompi ja nykypäivän toivomuksia paremmin vastaava tyyppi. Rodun keventämiseksi käytettiin täysiverisiä ja näin luotiin kevyempi hevonen, jolla on matalammat liikkeet kuin entisaikojen vaunuhevosilla.

Vaikka holsteininhevosten luonne on täysiveristen vaikutuksesta muuttunut jonkin verran kiivaammaksi, se on yhä varsin rauhallinen käytökseltään. Älykäs ja rohkea holsteininhevonen soveltuu mainiosti huipputason koulu- ja estehevoseksi. Holsteininhevosille ovat ominaisia irtonaiset liikkeet, joiden ansiosta ne soveltuvat hyvin Grand Prix -tason ratsuiksi. Älykkäät ja rohkeat holsteininhevoset ovat jo pitkään kuuluneet estehevosten kansainväliseen eliittiin.

Hinta: 70€
Kuvan BB-suitset letitetyillä ohjilla sisältyvät hintaan.

4. Eloisa islanninhevonen
Varattu Joulumuorille

 Pienikokoinen islanninhevonen lienee maailman puhtaimpia hevosrotuja. Islannin parlamentti kielsi hevosten tuonnin vuonna 1930. Näin ollen saarelle ei ole tuotu muita hevosia 800 vuoteen. Rotu on säilynyt puhtaana ja islanninhevoset ovat lähes saman näköisiä kuin viikinkien aikaan.

Islanninhevonen on poikkeuksellisen sitkeä pieni hevonen, joka voi elää ulkona vuoden ympäri. Islanninhevoset ovat myös hyviä uimareita. Vielä 1900-luvun alussa suurin osa Islannin lukuisista joista oli vielä vailla siltoja. Vahvat islanninhevoset ylittivät helposti vuolasvirtaisia jokia. Islanninhevosilla on yleensä harvinaisen tarkka suuntavaisto ja kyky löytää kotiin. Islanninhevosella on viisi askellajia: käynti, ravi, laukka, passikäynti sekä töltti. Pienestä koostaan huolimatta rotu on erittäin vahva ja nopea. Islanninhevonen on suosittu yleisratsu ja myös kilpahevonen monessa maassa.

Hinta: 80€
Kuvan islanninhevossuitset sisältyvät hintaan.

5. Lempeä lusitano
Varattu Maisalle

Portugalilainen lusitano ja espanjalainen andalusianhevonen ovat tyypiltään ja rakenteeltaan hyvin samanlaisia ja ne ovatkin läheistä sukua toisilleen.

Jo vuosisatojen ajan älykkäitä ja helposti koulutettavia lusitanoja on pidetty suuressa arvossa. Lempeäluontoiset ja rakastettavat lusitanot tekevät työtä mielellään ja koko sydämestään. Niillä on hyvä tasapaino ja pehmeät, korkeat liikkeet, jotka ovat ratsastajalle erittäin miellyttävät.

Ylväsryhtiset ja hyvin eloisat lusitanot ovat aina loistaneet nimenomaan korkean koulun ratsuina. Yhä enemmän lusitanoja näkee myös muissa hevosurheilulajeissa kuten esteratsastuksessa ja valjakkoajossa. Lusitanojen kanssa työtä tekevät todistavat mielellään harvinaisesta yhteisymmärryksen ja kiintymyksen tunteesta, joka syntyy näiden ihastuttavien hevosten ja ihmisten välille.

Hinta: 85€
Kuvan englantilaiset suitset alaturparemmillä sisältyvät hintaan.
6. Upea sellefrancais
Varattu Jantzuiggelille

Sellefrancaishevoset polveutuvat pääosin englantilaisesta täysiverisestä ja ranskanravurista. Täysiverisen vaikutus näkyy lähinnä sellefrancaisen sopusuhtaisesta rakenteesta ja miellyttävästä yleisvaikutelmasta. Laadukas pää ja tyylikäs kaula ovat rodulle tyypillisiä. Sellefrancaishevoset kuuluvat maailman parhaiten menestyneisiin kilpailuhevosiin. Sellefrancaishevoset ovat loistaneet erityisesti estehevosina. Sellefrancaishevosissa on paljon myös täysiveristä, ja sen myötä riittävästi nopeutta ja kestävyyttä, jotta ne pärjäävät myös vaativissa kenttäkilpailuissa.

Hinta: 80€
Kuvan englantilaiset suitset sisältyvät hintaan. 7. Uljas friisiläinen
Varattu Minnille

Friisiläinen on Friisinmaalta, Alankomaista kotoisin oleva hevosrotu. Se on yksi vanhimmista eurooppalaisista hevosroduista. Se kehitettiin keskiajalla ritareiden ratsuksi, mutta sitä on myöhemmin käytetty vetojuhtana. Nykyään se on ajo- ja ratsuhevonen. Friisiläishevosessa on sekä lämmin- että kylmäverisiä piirteitä, mutta se luetaan yleensä lämminveriseksi hevosroduksi.

Friisiläisiä käytetään nykyisin enimmäkseen ratsuina ja ajoon, mutta myös näyttelyhevosina. Friisiläishevosia on käytetty myös ravikilpailuissa. Hienon ja yhtenäisen ulkonäkönsä vuoksi rotu sopii hyvin sirkushevoseksi ja näytöksiin, ja friisiläisillä on yleensä myös komea ravi, mikä tekee niistä näyttäviä ajohevosia ja kouluratsuja. Raskaan luustonsa vuoksi friisiläinen ei sovellu kovin hyvin hyppäämiseen.

Erinomainen rakenne on friisiläishevosille tyypillinen ominaispiirre. Pää on pitkä ja hienopiirteinen ja kaula kauniisti kaarella. Ystävällinen ja valpas ilme kuvastaa hyvin friisiläishevosen rakastettavaa ja lempeää luonnetta. 

Hinta: 85€
Kuvan englantilaiset suitset sisältyvät hintaan.

 Ponit

Tässä vielä kolme poninpalleroa lähinnä pikkusisaruksia ajatellen. Ponit ovat pienempiä ja kevyempiä ja kepit ovat lyhyempiä kuin hevosilla. Ne on tehty pikkuväkeä silämällä pitäen, ja siksi yksi niistä onkin varattu lentopallovalmentajalleni (reilut 190 cm). ;) Toki ne sopivat myös estekäyttöön. 8. Ilkikurinen shetlanninponi
Varattu Tutta P:lle

 Shetlanninponi on kotoisin Skotlannista. Pienestä koostaan huolimatta shetlanninponi on äärimmäisen vahva - itseasiassa sitä pidetään kokoonsa nähden maailman vahvimpana hevoseläimenä. Shetlanninponit ovat sitkeitä ja kestäviä. Niillä on irtonaiset, suorat ja nopeat liikkeet. Satoja vuosia kivisessä ja epätasaisessa maastossa liikkuneet ponit nostavat jalkojaan korkealle. Shetlanninponin harja ja häntä ovat poikkeuksellisen paksut ja pitkät ja tarjoavat hyvän suojan Skotlannin tuulia ja sateita vastaan.

Shetlanninponit ovat suosittuja lastenratsuja kaikkialla maailmassa, vaikka ne voivat olla joskus varsin omapäisiä. Ne ovat kuitenkin älykkäitä ja oikein pidettyinä ne ovat sekä mukavia että helppoja käsitellä. Osaavan lapsen käsissä ne ovat hyviä ratsuponeja.

Hinta: 65€
Valkoiset englantilaiset suitset vihreillä strasseilla sisältyvät hintaan. (Eivät ehtineet valmistua ennen pimeää.) 9 ja 10. Pirtsakat ponikaksoset

9. Toistaiseksi kalju poni on varattu lentopallovalmentajalleni.
  10. Suloinen walesinvuoristoponi
Varattu Elkkurille

Monien mielestä walesinvuoristoponi on kaikista poneista kaunein. Rodun historia on osittain hämärän peitossa, mutta se polveutuu paikallisista walesilaisista poneista, joita roomalaiset risteyttivät itämaisilla hevosilla.

Nykyinen walesinvuoristoponi on eloisa ja rohkea, mutta samalla lempeäluonteinen eläin, joka soveltuu mainiosti pienten lasten ratsuksi, minkä lisäksi poneja käytetään myös valjakkoajossa.

Hinta: 65€
Englantilaiset suitset sisältyvät hintaan.

Kuten tarkkaavaisimmat ovat huomanneet, kaikilla hepoilla on vielä nuppineulasilmät ja ohjia puuttuu. Ne tehdään heti kun ehditään! Ja ohjeet ovat tulossa heti kun saan ne kirjoitettua, älkää hermostuko :)

-Hanna

44 kommenttia:

 1. Mihin varaukset laitetaan, blogiin, vieraskirjaan vai sähköpostiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luepa teksti postauksen alusta :) Tarkemmat tiedot tulee myöhemmin. Yksityisviestillä varataan :) MUTTA ei vielä ;)

   Poista
 2. ois kivaa jos ehtisin varastamaan palomiinon ennen muita joulu myynnistä t. jade ps. noi on super ihania hepolaisia

  VastaaPoista
 3. Onko toi arabi iso vai pieni?:3 Rakastuin siihen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on normaali :D Vähän siltä väliltä... :)

   Poista
 4. Ihania! Mä kyllä varaan joulumyynnist ihanimman hepan...:D>:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea yritykseen, pidä kiirettä! ;) Kiitos!

   Poista
 5. Siis ihaniiiii toi arabi tähän mennes paras ;) js voisin sen tuolta pöllii vaik ;):):D

  VastaaPoista
 6. Tänäänhän on 4 päivä 🙊 Nii tuleeko sit joku päivö monta heppaa 🙎 (^.^)

  VastaaPoista
 7. oi kuinka ihana toi lusitano ja noi muutki on ihanii!

  VastaaPoista
 8. Toiii araaabiiii H A N N A MÄ KUOLEN SIIS O M G NIIN IHANA

  VastaaPoista
 9. oi ihanat nuo friikku ja sellefrancais

  VastaaPoista
 10. Mikä tuon "kaljun ponin" vieressä olevan hinta on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukee siellä :) Se on se numero 10 :)

   Poista
 11. Ihania<3 En ehi, enää 35 min myyntiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan sulla menee valmistautua :D

   Poista
  2. Äiti ja Isä oli kato jossain huitsissa, jotennn....

   Poista
 12. hanna muuten millon laitat että mitkä on varattu kenellekkin .t. jade

  VastaaPoista
 13. Voi että haluisin holsteinin: 3 Mutta en saa D':

  VastaaPoista
 14. Moikka!
  Jos joku heppa tai poni on vapaana, minun 2-vuotiaani haluaisi sellaisen joululahjaksi! unohdin ihan koko joulumyynnin...:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otapa yhteyttä ratsutalli.powerpolle@gmail.com :)

   Poista
 15. Toosi hienoja! Miten oot tehnyt mökötöön kaavan? se näyttää niin paljon shettikseltä, miten piirsit sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein vaan jonkun :D Piirsin vapaalla kädellä ajattelematta sen enempää... Piirsin ponin. Valmiina näytti shettikseltä ni siitä tuli sitte shettis :D

   Poista
 16. Hei.
  Joko joulumyynti helppojen postitus on vauhdissa😉Nea odottelee malttamattomana omaansa...

  VastaaPoista
 17. Vaikka tämä ei ole mikään leiripostaus niin saanen kysyä että pääseekö sinun leireillesi ihan kuka vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pidä enää leirejä, mutta kyllä, pääsi :)

   Poista
 18. Uuuu! Onko tilarijonossa tilaa, jos on niin missä ajassa hepan saisi? :) Haluaisin tilarin sinulta, kun teet niin upeita hevosia ja valmiiksi asti tehtyinä, ja lisäksi ne eivät ole mitään kirppukokoisia :D ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teen heppoja oman makuni mukaan, tykkään isommista ;) Ja "tavallisista" hevosista, en kaipaa mitään ihme krumeluureja :D Vielä on tilaa, enää muutama paikka tälle vuodelle. Korkeintaan 25 kykenen tekemään, sen jälkeen joulumyyntihevosia.

   Poista
 19. Kyselisin vasn että mitkä hihnat saa avattua meksareista ja enkuista kahella turpahihnalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leukahihnan, turpiksen ja alaturpiksen :)

   Poista
 20. Toi 10. on ihana <3

  VastaaPoista
 21. Voi kun noi on ihania! Yritän saada joskus vanhempani tai sukulaiseni suostumaan tilariin... Noi on maailman upeimpia keppareita!!!!

  VastaaPoista