22. maaliskuuta 2014

Tammi-maaliskuun tilarit

Tässä vuoden 2014 tähänastiset valmistuneet tilarit. Powerpolleja on ehtinyt tänä vuonna valmistua kuusi kappaletta, seitsemäs odottaa silmäpilkkuja, keppiä ja varusteita keittiön hyllyssä :)

Tammikuun ensimmäinen tilari oli Tepon tyttärelleen tilaama vuonohevonen:Vaikka harja on erittäin työläs, sydämeni sulaa aina uusille pystyharjoille. Malli onnistui erittäin hyvin, ja uusi tummennosainekin toimi moitteettomasti. Olen tyytyväinen :)
http://powerpolle.nettisivu.org/wp-content/uploads/sites/762/2011/03/Pehmuste.jpg
Varusteiksi tilattiin englantilaiset suitset, ja myöhemmin niihin toivottiin vielä karvapehmustetta. Pitkään aikaan en ollutkaan pehmusteita väsännyt. Lisäksi hepolaiselle lähti matkaan vielä vaaleanpuna-valkoinen lankariimusetti.

Seuraavaksi oli vuorossa Nooran keskiruskea newforestinponi:

Mielestäni tälle ponille sopivat erittäin hyvin tummennokset, ja siksi teinkin ne omin lupineni, vaikka tilaajan kanssa ei niistä ollut puhettakaan. Ostoskassista sattui löytymään juuri oikean sävyiset välineet. Onneksi tilaajakin piti niistä. :)


Varusteiksi tilattiin mustat meksikolaiset suitset. Tummennostarvikkeiden kanssa samalla ostosreissulla mukaan oli tarttunut läjä uusia kivan värisiä strasseja, joita laitoin piristämään suitsien ilmettä.

Seuraavaksi tuli vuoroon ehdoton suosikkini, Elkun liinakko suomenhevostamma. Suokeissa vain on sitä jotakin:Tämän hevosen olettekin tavanneet Ratsutalli Powerpollen etusivulla. Tamman lempeä ilme herättää tietynlaisen luottamuksen. Merkistä pidän kovasti, se sopii hevoselle. Rotu- ja sukupuolileima ovat mielestäni myös oivalliset, tämän hevosen soisin käyvän näyttelyissä (ja kuten huomasin, se oltiinkin ilmoitettu SM-kisojen näyttelyyn).
http://powerpolle.nettisivu.org/wp-content/uploads/sites/762/2011/03/suokki-+-nfponi-057.jpg

Varusteiksi tilattiin ruskeat meksikolaiset suitset, joihin laitoin myös strasseja. Niillä saa niin kivasti uutta ilmettä koko kokonaisuuteen!

Sitten seurasi kaksi friisiläistä, joista ensimmäinen oli Pinjan:
Malliltaan hevonen oli kiva, siinä oli sitä jotain, mikä teki siitä friisiläisen. Rodulle ominainen pitkä harja oli tosiaan melkoisen ärsyttävä tuulisella kuvaushetkellä, asettelusta ei ollut mitään hyötyä. No, ainakin kuvista näkyy miten paljon harjaa todellisuudessa on! :)


Riimusettiä ei hevoselle tilattukaan, mutta valkoiset meksikolaiset lähti mukaan. Strassit olivat mielenkiintoisia, ne vaihtavat väriä eri kulmasta katsottaessa. Mielestäni ne sopivat hyvin kokonaisuuteen, kun hevosessa ei muuta värikästä ole.

Toinen oli Annin:Tätä yksilöä oli kyllä huomattavasti helpompi kuvata, pitkä harja ja kova tuuli kun eivät oikein sovi yhteen. Anni toivoi alunperin friisiläistä pikkuhevosena, mutta en ollut halukas tekemään, friisiläinen kun luonnossakaan ei ole mikään pikkuhevonen. Anni suostui, ja hevonen oli kuulemma voittanut näyttelytkin heti alkuun uudessa kodissaan. :) Onnea heille!


Tällekin hepalle tehtiin valkoiset meksikolaiset suitset, joihin laitoin myös niitä samoja strasseja sekä otsapantaan että turpahihnaan. Lisäksi mukaan lähti liilansävyinen lankariimu, jossa oli niskassa pehmuste. Riimunaru oli myös liila.

Seuraava olikin jo edellisessä postauksessa esiintynyt shetlanninponi. :)

Kiitos kaikille kysymyksistä! Olen kirjannut niitä ylös ja miettinyt hieman vastauksia niihin. Vielä niitä ei kuitenkaan ole tarpeeksi kokonaisen postauksen tekemiseksi, joten antaa tulla vaan! Mieluummin liikaa kuin liian vähän ;)

-Hanna

20 kommenttia:

 1. nuo kaikki kuvat eivät näy ollenkaan..

  VastaaPoista
 2. Ai... No, koitanpa korjata asian... :)

  VastaaPoista
 3. Kuvat ei näy,vaan suokki meksikolaisilla ja vuonis pehmustetulla turparemmllä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu... Ei vissiin kelpaa et kopioi ja liittää, täytyy ihan oikein ladata kuvat... Ja mää kun luulin päässeeni helpolla :D Hyvästi ovela olo.

   Poista
 4. Muuten tuo lukija juttu ei toimi.. Oon yrittänyt liittyä muittenkin blogeihin, mutta ei onnistunut.( ; blogger sekoilee. varmaan

  Tässä olisi kysymyksiä kysymys postaukseen:

  1. Tykkäätkö tehdä tilareita?
  2. Mitä yleensä silloin teet, jos et jaksa tehdä tilareita?
  3. Ratsastatko keppareilla joka päivä?
  4. Mitkä ovat vaikeimmat suitset tehdä? Perustele, miksi.
  5. Tykkäätkö karvakankaista?
  6. Ensimmäinen kepparisi?
  7. Onko missään hepassasi reikiä?
  8. Lempi kankaasi? Perustele miksi
  Tuli aikavähän.. Ei jaksanu kirjoittaa enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS!!!! Koita jaksaa, nää on kivoja :D

   Poista
 5. Noi friisit on TOSI saman näkösii, mut tykkään enemmän siitä Pinjan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihan samanlaiset, toinen vaan näyttää vähän vauhdikkaammalta, kun oli niin kova tuuli :D Harja lensi mihin sattuu...

   Poista
 6. Nuo ovat ihanii, varsinkin suokki ja friisiläiset ;3 Munkin mielestä suokeissa on sitä jotain! :D Ja sitten mustat kepparit varsinkin pitkä harjaiset ovat jotenkin todella uljaita. Oliko siis niin, että sulla on nyt joku tauko vai, sillä nyt kesäloman alussa oon aatellut että, tilaisin sulta hepan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pidät :) Niissä vaan on! Joo, nyt on taukoa, kun jonoa piisaa elokuulle asti. Joku synttäritilaus tms. voi olla neuvoteltavissa. :)

   Poista
 7. Moi oon etsinyt sitä unelma hevosta jo jonkin aikaa niin nyt kun tulin sun sivuille . Ääk aloin melkein juoksemaan päin seiniä siis sun hepat on niin ihania. No niin no niin mennään asiaan siis olen etsinyt miulle hepolaista.Sellaista Benjaminin näköstä jonka mukana tulis mustat engalntilaiset kaksoisturparemmillä. Ja mukana tulisi riimu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!! Tarkoitatko siis tilaria? Niitä voi tilata tammikuussa :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Siis Benjaminista vai? Mun suomenmestarista?! Lehmät lentää :D Et saa! :DDDD En oo ikinä myyny oman tallin hevosia, mut tilareita teen :) Ja vaikka myisinkin, ni en mä mun suomenmestareita, Likkaa ja Benkkua, myis ikinä! ;)

   Poista
 9. Mistä ostat noihin suitsiin noi "timantit"?

  VastaaPoista
 10. Ihania keppareita osaat tehdä😋 voi , että mä oon niin kade! Osaisinpa itekkin tehdä noin hienoja tai edes jos saisin tilarin😚

  VastaaPoista
 11. Ihania <3!
  Mutta minun miestäni tuo Newforest on ehkä hieman pyöreähkö, olettaen että ne ovat aika siro rotu :). Mutta muuten tosi hienoja kaikki :D!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan :) Minusta ei kyllä ole kovinkaan pyöreähkö. Muistathan, että kuva ei aina kerro kaikkea ;) Ja arvostelet tilaajalle rakasta hevosta. :)

   Poista